Uçak Yolculuğu Yaparken Valizinize Dikkat Edin

Uçak bileti fiyatları daha rekabetçi bir seviyeye indiğinden bu yana her yıl daha çok gezgin uçak ile seyahatlerine çıkıyor. Seyahate giderken yanınıza valiz aldığınızda ise bazı şeylere dikkat etmeniz gerek. Uçak yolculuğu yaparken büyük boydaki valizler uçağın kargo bölümünde taşınması gerekmektedir ancak bu her istediğiniz eşyayı kargo bölümüne teslim edebileceğiniz anlamına gelmiyor. Her hava yolunun belirlediği ağırlık ve boyutlar değişiklik gösterse de, kargo bölümünde olmaması gereken eşyalar ve dikkat etmeniz gereken kurallar tüm hava yollarında aynıdır. Seyahate giderken herhangi bir sorun yaşamak istemiyorsanız, bu yazımı gözden geçirmenizi öneriyorum.

Değerli Eşyaları Valize Koymayın

CNN tarafından hazırlanan bir rapora göre, geçtiğimiz son 4 yıl içinde, check-in işleminden sonra kargo bölümüne teslim edilen çantalarda kaybolan eşyaların toplam değeri yaklaşık 10 milyon USD. Ancak birçok gezginin hala bu hayati dersi almadıklarını düşünüyorum; çünkü valizdeki eşyalar arasında 20 bin TL değerinde saat, kamera, Ipad ya da altın yüzüklerin olduğu sıkça raporlara yansımakta.

TSA’nın Yasaklanmış Listesindeki Eşyaları Koymayın

TSA yani Ulaşım Güvenliği Yönetimi’nin yasaklı listesinde yer alan eşyalarınızı kargo bagajına koymayın. Cep telefonu gibi elektronik eşyalar, li-ion piller de bu gruba dahil. Son yıllarda artan terör olayları nedeniyle, elektronik eşyalar için patlayıcı düzeneği ile saldırı riski olduğundan, elektronik eşyalar da bu gruba giriyor.

TSA Onaylı Olmayan Kilit Kullanmayın

Bagajınızın fiziksel olarak denetlenmesi gerekiyorsa, TSA tarafından onaylanmamış bir kilit tercih etmeyin. TSA tarafından onaylanmış bir kilit satın alın. Uçak yolculuğu için uygun kilitleri çeşitli web sitelerinde veya havaalanındaki çeşitli dükkanlarda bulabilirsiniz.

Dışarıda Bir Şey Bırakmayın

Çantanızdaki tüm bölmelerin ve ceplerin sıkıca kapatıldığından ve sabitlendiğinden emin olun, dışına asılı bir şey bırakmayın.

Sıvıları Kötü Bir Noktaya Koymayın

Şampuan, losyon ve diğer sıvıları paketleme şeklinize dikkat edin. Aksilikleri önlemek için sıvı şişelerinizi kuvvetli bir bant ile sarın ve plastik bir çantaya koymayı ya da havlu, pantolon gibi koruyucu olabilecek kıyafetlere sarmayı deneyin.

Uçak Yolculuğu Yaparken Valizinize Dikkat Edin – Yolda Kal

İşaretsiz Çanta İle Seyahat Etmeyin

Bagaj alanında yanlış bavulu almak düşündüğünüzden daha çok insanın başına gelir. Bavulunuzu renkli bir kurdeleyle bağlayarak veya eşyalarınızı herkesten farklı bir bagaj etiketiyle bağlayarak, çantanızın uzun siyah ve lacivert çizgileriyle öne çıkmasını sağlayabilir ve bu riski en aza indirebilirsiniz.

Ağırlık Sınırına Çok Yaklaşmayın

Birçok hava yolu şirketindeki bagaj ağırlığı yurtiçi uçuşlarda 15-20 kg, yurtdışı uçuşlarda ise 20-30 kg ile sınırlıdır. Bu sınırı aşarsanız, masrafları da hızlı bir şekilde ödemeniz gerekir. Küçük bir bagaj tartısı satın alarak limiti aşma riskinizi azaltın ve ekstra masraflardan kaçının.

Uygun bilet fiyatları için https://www.biletbayi.com

3 YORUM

  1. Bu “sıvıları kötü bir noktaya koymayın” maddesi benim için sanırım. Zira Doha’da bavulumu açtığımda gördüğüm manzara, saç köpüğünün bütün kıyafetlere akmış, yapış yapış haliydi!

  2. Bavula nikon fotoğraf makinası da koydum, netbook da :)) ama her zaman asma kilit takarım :))
    Çoğunlukla sırt çantası ya da kabin bagajım olur… Bu arada ilk yurtdışı deneyimim Londra’ya olmuştu dil eğitimi için, koca bavulun içine el yapımı viski koymuştum eşyalara sararak, İstanbul’a vardığımda tüm bavul viski olmuştu :))

  3. Ben duyduğum acayip hikayeler yüzünden bagaja bavul vermiyorum. Mümkün oldukça kabin bagajı taşıyorum.

CEVAP VER

Yorumunuz
Adınız

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.