Bedava WiFi Nasıl Bulunur? Seyahat İpuçları

Yurtiçi veya yurtdışı seyahatler sırasında bedava WiFi bağlantısına kim ihtiyaç duymaz ki? Günümüzde uzun süre bağlantısız vakit geçirmek kimseyi mutlu etmez. Dağlarda kamp yaparken, köylerde konaklarken bile en azından haftada bir gün blogumu güncellemek, e-postalarımı kontrol etmek, arkadaşlarla biraz sohbet etmek için mutlaka internet bağlantısına ihtiyacım oldu. Tüm seyahatim boyunca internet bağlantısına hiç para vermedim desem yalan olaz. Seyahat ederken internete para vermek seyahat bütçesini sarsar. Bedava WiFi, bedava internet bağlantısı bulmak yollarda seyahat edenler için büyük nimet. Tabii ki bedava WiFi, bedava internet bağlantısı nasıl bulunur iyi bilmek gerekir. Yola çıktığınız zaman ihtiyaç duyduğunuzda bedava WiFi bulmanız için birbirinden farklı bir çok yöntem mevcut. Yol boyunca edindiğim deneyimler ve karşılaştığım gezginlerden öğrendiklerim ile derlediğim bedava WiFi rehberi.

Bedava WiFi Seni Çağırıyor

Büyük zincirlerde bedava WiFi bulmak mümkün
Büyük zincirlerde bedava WiFi  hizmeti

Tecrübelere ve denenmiş gerçeklere güvenin. Günümüzde bir çok restoran, kafeterya ve fast food zinciri bedava WiFi hizmeti veriyor. Burger King, McDonald’s, Starbucks gibi popüler zincirler dışında Dunkin’ Donuts, Chick-Fil-As gibi pek fazla popüler olmayan zincirler, Tesco gibi süpermarketler de aynı hizmeti vermekte. Karnınız acıktıysa veya bir şeyler içip vakit geçirmek isterseniz restoran, kafe veya fast food zincirlerinde bedava internet bağlantısı bulabilirsiniz.

Düşük bütçe ile seyahat ediyorsanız fast food restoranlarda sipariş vermeden önce WiFi için şifre gerekip gerekmediğini kontrol edin. Bir çok restoranda açık WiFi bağlantısı bulunur. Sipariş vermeden gerçek anlamda bedava WiFi kullanabilirsiniz.

Sora Sora Bedava WiFi Bulunur

Parklarda bile bedava WiFi bulmak mümkün
Parklarda bile bedava WiFi bulmak mümkün

Çevrenizde bulunan farklı işletmelere bedava WiFi hizmeti olup olmadığını sorun. Girişte bedava WiFi olduğu belirtilmemiş bir çok yerde de internet bağlantısı bulmanız mümkün. Araç yıkama istasyonları, benzinlikler, kamyon parkları, belediye binaları, alış veriş merkezleri gibi yerler çoğunlukla bedava internet bağlantısına sahiptir. Şifreli bağlantı varsa bile çevredeki görevlilere rica ederek şifreyi öğrenmeniz mümkün.

Kütüphaneye Gidin

Tobago adasında iki gece konakladığım bir kasabada bulunan kütüphane tüm internet ihtiyacımı karşıladı. Neredeyse tüm kütüphanelerde bedava WiFi bulmak mümkün. Kütüphane kartına sahip olmanız da gerekmiyor. Sessizce içeriye girin, kendinize uygun bir yer bulun ve bedava internetin tadını çıkarın. Bir çok kütüphanede ücretsiz kullanıma açık bilgisayarlar da mevcuttur. Kütüphane açık değilse bile kapısında oturup WiFi’nin çekip çekmediğini kontrol edebilirsiniz.

Ucuz Konaklama = Bedava WiFi

Otellerin paralı WiFi tuzağına dikkat edin.
Otellerin paralı WiFi tuzağına dikkat edin.

Ucuz yerlerde konaklamaya özen gösterin. Kulağa pek mantıklı gelmese de ucuz hosteller çoğunlukla bedava internet hizmeti verirler. Yüksek kademeli, pahalı otellerin ise bir çoğu günlük 10-20 $ gibi ekstra ücret karşılığı internet hizmeti sunar. Daha ucuza konaklayarak ve bedava internet kullanarak bütçenizde hatırı sayılır kazanç elde edebilirsiniz. Rezervasyon yaptırmadan önce kalacağınız yerin bedava WiFi hizmeti olduğunu mutlaka teyit edin.

Uçak Beklerken Bağlanın

Çoğu bekleme salonlarında bedava WiFi, internet bağlantısı bulunmakta.
Çoğu bekleme salonlarında bedava WiFi, internet bağlantısı bulunmakta.

Her havaalanında olmasa da bir çok havaalanı bedava WiFi hizmeti sunmakta. Özellikle ufak olanlar. Uçak beklerken bağlantı ihtiyacınız olacaksa veya havalanında sabahlamak zorunda kalırsanız bedava internet can sıkıcı bekleme saatlerini değerlendirmenize yarar.

Kimi havaalanında bedava internet bağlantısı sadece biletli yolcuların alındığı bekleme bölümünde olabiliyor. Havalimanında böyle bir hizmet yoksa bile çevrede bulunan dükkanlarda olabileceğini unutmayın. Havalimanı danışma bürosundan detaylı bilgi alabilirsiniz.

HotSpot Database Kullanın

WeFi bedava internet için harika hizmet
WeFi bedava internet için harika hizmet

Çevrede bedava internet kullanacağınız hiç bir yer bulamazsanız ya da kahve kokusuna dayanamıyorsanız WeFi gibi hotstop veritabanı kullanabilirsiniz. Dünya çapında 100 milyondan fazla WiFi noktalarını veritabanında bulunduran WeFi ile aklınıza hiç gelmeyecek, dağ köylerinde bile bedava internet bulmak mümkün olabiliyor. WeFi’nin IPhone ve Android için de uygulaması mevcut.

Gizli Bağlantıları Yakalayın

WiFi-Hotspot-woodleywonderworks

Çevrenizde bağlantı olabilecek yerleri taramayı ihmal etmeyin. Havaalanında VIP salonların kapısında bedava WiFi bağlantısını kullanabilirsiniz. Elektronik eşya satan dükkanlarda kendi ürünleri için kullandıkları bağlantıdan da faydalanabilirsiniz. Hiç bir şey bilmiyorsanız bilgisayar veya telefonunuzu açın, kablosuz bağlantı uygulamanız ile yürüyerek çevredeki bağlantıları tarayın. Bir çok yerleşim yerinde şifresiz bağlantı bulmanız mümkün.

Tüm bu ipuçlarını takip ederken güvenliği elden bırakmayın. Şifresiz bağlantı kurduğunuzda laptop veya telefonunuzun açık bir ağa bağlandığını ve bu sayede kişisel bilgilerinize erişim olabileceğini unutmayın. Firewall ve anti-virüs programlarının güncel ve aktif olduğundan emin olun.

6 YORUM

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş. Ellerine sağlık.
    Bir sorum var. WeFi uygulamasını iphone’ıma indirmek istedim fakat apple store’da bulamadım. Uygulamanın websitesinde de symbian, android ve windows destekli olduğu yazıyor. :/

CEVAP VER

Yorumunuz
Adınız

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.